Veha Plastics is importeur van Dosatron in Nederland.nauwkeurig doseren met doseerpompen van Dosatron is zeer eenvoudig. Op deze pagina lees je er meer over.

DOSATRON DOSEERPOMPEN

NAUWKEURIG DOSEREN OF MENGEN

Nauwkeurig én slim doseren met doseerpompen van Dosatron, dat is bijzonder eenvoudig. Veha Plastics is officieel importeur van Dosatron in Nederland. Dé doseerpomp om toevoegingen zoals vitaminen, meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen aan het voedingswater in de glastuin- en akkerbouw. Het is de ideale oplossing om nauwkeurig te doseren of mengen. De technologie van Dosatron berust op een hydraulisch aangedreven pomp die uitsluitend door de waterdruk en de waterstroming wordt geactiveerd. De Dosatron doseerpomp wordt rechtstreeks op het waterleidingnet aangesloten. Hierbij fungeert het waterdebiet als energiebron. De aandrijfzuiger wordt in beweging gebracht door de druk en de stroming van het water. Deze is gekoppeld  aan de tweede zuiger die het product doseert. Het product wordt continu geïnjecteerd en volgens het ingestelde percentage gemengd met water uit het leidingnet (hoeveelheid product/water). De dosis geconcentreerd product is recht evenredig met het watervolume dat door de pomp stroomt. Dit is onafhankelijk van variaties in het debiet en de waterdruk.

In de onderstaande video presenteren we je het A-merk DOSATRON INTERNATIONAL. Verderop in deze website vind je ook video’s van de Dosatron-pompen die bij Veha Plastics verkrijgbaar zijn en die we verkopen via onze vaste partners.  

De hydraulische aandrijving

De aandrijfzuiger wordt verplaatst door de waterdruk. Door een kleppensysteem kan de beweging omgekeerd worden. Elke zuigercyclus komt overeen met een bepaald watervolume dat door de pomp stroomt (aandrijfvolume). De snelheid van de aandrijving varieert recht evenredig met het waterdebiet. De doseerpomp is volumetrisch.

Het doseergedeelte

De doseerzuiger wordt door de aandrijfzuiger aangedreven en injecteert continu een vast productvolume (volume kan ingesteld worden op de behuizing van de doseerinrichting). De doseerzuiger injecteert een hoeveelheid product die overeenkomt met het watervolume dat door het aandrijfgedeelte stroomt. Dit werkingsprincipe garandeert dan ook een constante dosering onafhankelijk van variaties in het debiet en de waterdruk.

De hoeveelheid geïnjecteerd product is proportioneel met het waterdebiet.

De perfecte oplossing voor:

  • Het doseren van uw chemische producten, zowel vloeistoffen als poeders die in water oplosbaar zijn. 

  • Een constante oplossing met een proportionele, nauwkeurige, homogene en duurzame dosering.

  • Installaties zonder elektrische energie of in moeilijke of technische omgevingen.

  • Een redelijke prijs, eenvoudige installatie, toegevoegde waarde en een merkbare en directe productiviteit.

Welke chemicaliën door welke doseerpomp?

Dit is niet altijd eenvoudig en snel te beantwoorden, er zijn immers zo veel verschillende middelen! Mail ons gerust, wij kunnen voor elk middel adviseren op basis van een MDS of Safety Data sheet (wij hebben de CAS nummers en PH waarde altijd nodig). Stuur deze naar office@vehaplastics.nl en je weet het heel snel. 

Voor ohnderhoud aan een Dosatron-pomp, verwijzen je graag naar de onderhoudspagina

GEEN ELECTRICITEIT

LAGE ONDERHOUDSKOSTEN

GELIJKMATIGE DOSERING

CHEMISCH BESTENDIG

Uitmuntende logistiek

Van klein pakket tot 40 foot zeecontainers. VeHa Plastics neemt de logistieke afhandeling compleet voor u uit handen. 

Snelle afhandeling

Dosatron pompen liggen grotendeels ruim op voorraad. Vandaag besteld is morgen in huis. Overig irrigatiemateriaal is binnen 5 werkdagen te leveren. 

Flexibele service

Orders verzamelen? Gepast advies ontvangen? Pompen onderhouden? Niets is ons te gek. Neem contact met ons op en vraag gerust. 

Green Line DOSEERPOMPEN - Speciaal voor de tuinbouw

De Green Line serie is speciaal ontworpen en toegespitst op de tuin- en landbouwindustrie. De afdichtingen in deze serie doseerpompen maken het mogelijk om veelal alle meststoffen te injecteren. De doseerpompen zijn uiterst betrouwbaar en voor de meeste installaties voldoende qua capaciteit. Op een normale waterleiding draait deze pomp nooit boven zijn kunnen. Deze pompen zijn dus niet voor niets de meest populaire van Dosatron! Zo wordt nauwkeurig én slim doseren met doseerpompen van Dosatron wel heel eenvoudig!

Greenline DOSEERPOMPEN

2.5 m3/h - D25GL

3 m3/h - D3GL

3 m3/h - D3

9 m3/h - D9

20 m3/h - D20

30 m3/h - D30GL

Standaard Dosatron DOSEERPOMPEN

0.7 m3/h - Compact

2.5 m3/h - D25

3 m3/h - D3

4.5 m3/h - D45

8 m3/h - D8

20 m3/h - D20

Specials

D25 Polymeer

ATEX Line

Waterline

PVDF line

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch